Columbia şi Ecuadorul au confiscat într-o operaţiune comună, în weekend, două semisubmersibile încărcate cu droguri, au anunţat cele două ţări, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marina columbiană a anunţat duminică, într-un comunicat, capturarea ”primului semisubmersibil din acest an”.

Ambarcaţiunea, cu o lungime de 15 metri, a fost interceptată în Oceanul Pacific, în apropierea portului Buenaventura (vest), cu 795 de kilograme de cocaină la bord.

Trei persoane care se aflau la bord au fost arestate.

Sâmbătă, armata ecuadoriană a anunţat că a confiscat alt semisubmersibil, care naviga tot în Oceanul Pacific şi transporta aproape trei tone de cocaină. Şi acest semibubmersibil era gri şi avea 15 metri lungime.

El a fost capturat la aproximativ 60 de kilometri în largul coastei Esmeraldas, în ord-vestul Ecuadorului, iar trei columbieni care se aflau la bord au fost arestaţi.

Armata ecuadoriană a anunţat într-un comunicat că această operaţiune s-a desfăşurat în colaborare cu poliţie ecuadoriană şi Marina columbiană.

Potrivit unui raport ONU, 2022 a fost un an-record al producţiei de cocaină în Columbia.

Cultura frunzei de coca a crescut cu 13% şi a atins 230.000 de hectare.

Ecuadorul - care nu cultivă coca -  a devenit unul dintre principalele puncte de trecere a acestui drog pe continent, antrenând o ”explozie” a criminalităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.