Coloane de tractoare, fluturând drapelul cu stea al independenţei catalane, se strâng în oraşele din regiunea separatistă, pentru a susţine referendumul interzis de duminică, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Susţinătorii referendumului au aclamat coloane de vehicule, Tractorada, la intrarea în Barcelona.

Tractoare s-au strâns şi în alte oraşe catalane, precum Girona şi Tarragona.

„Cerem ca tractoarele să fie parcate paşnic, în apropiere de secţiile de vot şi, dacă (autorităţile spaniole – n.r.) încearcă să le închidă, să le împiedice sau să facă acest lucru pe cât de dificil posibil”, a spus un membru al unui grup de fermieri, Gerard Batalla.

Poliţia are ordine să confişte toate materialele legate de referendum şi să împiedice posibilitatea ca vreo clădire publică să fie folosită ca secţie de votare, în tim ce figuri cheie ale campaniei privind referendumul au fost ameninţate cu arestarea.

Însă profesorii şi elevii de la unele şcoli se organizează să le ţină deschise pentru vot, folosind mesaje codificate pe reţele de socializare pentru a face aranjamentele necesare.

Sute de profesori s-au strâns la sediul Guvernului regional joi seară, strigând “Vom deschide” şi “Vom vota”.

Un site - escolesobertes.eu ("şcoli deschise") – a fost creat pentru ca oamenii care vor să voteze să vadă ce şcoli sunt deschise.

Separatiştii aflaţi la putere în Catalonia (nord-estul Spaniei) au dat asigurări vineri că intenţionează să deschidă 2.300 de secţii de vot duminică, pentru a le permite catalanilor să participe la referendum privind independenţa regiunii, interzis de justiţia spaniolă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.