Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, susţine că a fost „în contact constant” cu staff-ul Casei Albe şi cu avocaţii preşedintelui american în timp ce se pregătea să depună o mărturie falsă în faţa Congresului privind afacerile lui Trump la Moscova, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii lui Cohen au afirmat că declaraţiile false ale sale au fost bazate pe eforturile lui Trump şi ale echipei sale de avocaţi de a „portretiza contactul cu reprezentanţii Rusiei ca fiind încheiat înainte să înceapă campania prezidenţială, pe 1 februarie 2016”. „Pentru a rămâne pe aceeaşi linie cu acest mesaj, Michael a declarat în faţa Congresului că eforturile sale de a încheia un proiect imobiliar în Moscova, în numele Organizaţiei Trump, s-au încheiat în ianuarie 2016”, au afirmat Guy Petrillo şi Amy Lester, avocaţii lui Cohen.

„Michael a avut o conversaţie lungă cu asistentul unui oficial al Kremlinului în ianuarie 2016 şi a fost implicat în mai multe comunicări privind proiectul până în iunie 2016 şi l-a ţinut la curent pe Trump de aceste comunicări. El şi Trump au discutat şi despre posibilitatea unei călătorii în Rusia în vara lui 2016, iar Michael a organizat calendarul pentru a face loc unei astfel de călătorii”, au afirmat avocaţii. Ei au precizat că Cohen l-a ţinut la curent pe Trump privind contactele sale cu Rusia în timpul campaniei.

Avocaţii lui Cohen susţin că declaraţiile sale false au fost date din loialitate faţă de Trump, pe care îl numesc „Clientul 1”.

„Mai mult, în săptămânile în care şi-a pregătit răspunsul scris pentru comitetele din Congres, Michael a rămas în contact constant cu staff-ul Casei Albe şi echipa legală a Clientului 1”, au adăugat ei.

Cohen descrie şi eforturile sale de a reduce la tăcere două femei care au susţinut că au avut relaţii sexuale cu Trump în ultimele săptămâni ale campaniei din 2016.

Cohen a pledat vinovat în august privind plata unor sume pentru a reduce la tăcere o femeie. Avocaţii lui Cohen descriu aceste plăţi ca fiind „concentrate pe aventurile în afara căsniciei ale unui candidat la preşedinţie”.

Petrillo şi Lester susţin că Cohen ar trebui să primească o pedeapsă mai uşoar pentru că a demonstrat că este dispus să coopereze cu autorităţile, subliniind faptul că el a participat voluntar la şapte interviuri cu biroul procurorului special şi că a fost de acord să pledeze vinovat privind mărturie falsă.

Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a făcut referire la faptul că Cohen a mai minţit în trecut. „Nu este de mirare că a minţit în faţa Congresului. Este un mincinos dovedit, care face orice poate ca să scape de o sentinţă lungă pentru infracţiuni importante precum evaziune fiscală, care n-au nicio legătură cu Organizaţia Trump. Este important să înţelegem că documentele pe care le foloseşte Biroul Procurorului Special pentru a demonstra că Cohen a minţit în faţa Congresului au fost făcute publice voluntar de Organizaţia Trump pentru că nu este nimic de ascuns”, a afirmat Giuliani într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.