Coaliţia aflată la guvernare în Islanda a desemnat un premier interimar, pe actualul ministru al agriculturii şi pescuitului, Sigurdur Ingi Johannsson, vicepreşedinte al Partidului Progresiv (PP), în timp ce alegerile anticipate vor avea loc în toamnă, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia vine după ce fostul premier Sigmundur Gunnlaugsson, preşedintele PP, şi-a dat demisia, în scandalul dosarelor Panama.

"Ne aşteptăm să avem alegeri anticipate în toamnă”, a declarat Johansson, subliniind că, înainte de asta, Guvernul are treabă de făcut. "Vom continua să conducem un guvern bun, vom continua treaba bună pe care am făcut-o în ultimii trei ani şi vom termina toate lucrurile bune pe care le-am început”, a adăugat el.

Fostul premier al Islandei, Sigmundur Gunnlaugsson, şi-a anunţat marţi demisia, după apariţia dezvălurilor incriminatoare din scurgerea masivă de informaţii Panama Papers, care demostrează că soţia sa a înfiinţat o companie offshore cu ajutorul firmei de avocatură Mossack Fonseca, pentru a ascunde activele financiare ale cuplului în paradisul fiscal.

Gunnlaugsson este sub o presiune publică uriaşă, în condiţiile în care compania offshore ar putea să aibă legături cu colapsul financiar al băncilor islandeze din 2008.

Peste 30% din populaţia ţării insulare a ieşit în stradă luni pentru a cere demiterea prim-ministrului, care şi-a pierdut întreaga credibilitate în faţa acuzaţiilor extrem de grave.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.