Civilii urmează să fie eliberaţi ”fără îndoială”, însă eliberarea militarilor luaţi ostatici de Hamas va avea loc după război, declară copreşedintele Hamas Mousa Abu Marzuk într-un interviu acordat emisiunii Complément d'enquête al postului France2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în prezent patru ostatice au fost eliberate, începând de vinerea trecută, însă 224 de ostatici, luaţi în atacul Hamas în israel la 7 octombrie, se află în continuare pe mâna teroriştilor.

Occidentul face din eliberarea ostaticilor o prioritate, anunţa preşedintele francez Emmanuel Macron marţi, în Israel.

Musa Abu Markuk a reacţionat faţă de aceste declaraţii în acest interviu exclusiv acordat Complément d'enquête.

”Civilii vor fi eliberaţi fără nicio îndoială, pentru că nu avem interesul să-i ţinem”, dă asigurări numărul doi în Hamas.

”În privinţa militarilor, vom negocia după război”, anunţă el.

Aceste declaraţii pot fi puse însă la îndoială, după ce premierul israelian a anunţat că obiectivul Războiului din Fâşia Gaza este ”eradicarea” Hamas într-o operaţiune terestră în enclavă.

Întrebat de jurnalista care-l intervieva dacă francezii, care nu sunt militari, vor fi eliberaţi, liderul Hamas i-a răspuns că ”aceşti oameni luptau împotriva noastră ca israelieni.

”Imediat ce-i luăm prizonieri devin francezi, americani, englezi sau germani”, notează el, referindu-se la tnumeroşi străini care petreceau la un festival în apropiere de Fâşia Gaza, în Deşertul Negev, sau se aflau în kibuţul Beeri atunci când au fost luaţi ostatici.

”Nu ştiu câţi dintre cei despre care vorbiţi sunt militari sau colonişti care poate că au ucis cetăţeni acasă la noi şi avem nevoie de timp pentru a verifica toate astea”, a conchis Marzuk.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.