Civili ucraineni se adăpostesc de bombardamentele ruseşti sub o uzină chimică din oraşul ucrainean Severodoneţk şi este posibil să fie depozitate stocuri de substanţe chimice periculoase în instalaţie, a declarat şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhii Gaidai, miercuri, pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se află civili acolo în adăposturi antiaeriene, sunt destul de mulţi, dar nu va fi un al doilea Azovstal (n.r. oţelăria din Mariupol), deoarece uzina respectivă avea un oraş subteran uriaş... care nu se află acolo la Azot”, a declarat şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhii Gaidai, făcând referire la asediul care a durat săptămâni întregi la oţelăria Azovstal din oraşul portuar sudic, Mariupol.

Forţele ucrainene deţin doar 20% din oraşul Sevirodoneţk, din estul ţării, cel mai mare oraş asupra căruia Ucraina încă deţine controlul din regiunea Lugansk, a declarat, miercuri, primarul oraşului, Oleksandr Striuk.

Forţele ruse controlează în prezent 60% din oraş, în timp ce restul teritoriului a devenit ”o zonă neutră”, a mai subliniat el.

Striuk a spus, miercuri, că aproximativ 12-13.000 de oameni rămân în oraş, însă întreaga infrastructură critică a fost distrusă, iar accesul în oraş pentru a livra alimente sau alte ajutoare este blocat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.