Cel puţin 14 trenuri Eurostar, care fac legătura între Marea Britanie şi continentul european, au fost anulate sâmbătă dimineaţa din cauza inundaţiilor din tunelurile de cale ferată din sudul Angliei, în apropiere de Londra, lăsând mii de pasageri blocaţi într-unul dintre cele mai aglomerate weekenduri ale anului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din cauza unei probleme de infrastructură pe linia de mare viteză de lângă Londra, suntem nevoiţi să anulăm anumite trenuri spre şi dinspre Londra", a anunţat Eurostar pe site-ul său.

Potrivit operatorului feroviar britanic South Eastern Railway, perturbările ar putea dura "până la sfârşitul zilei".

Anulările privesc cel puţin 14 curse între Londra şi Paris, Amsterdam şi Bruxelles.

"Au avut loc inundaţii în ambele tuneluri feroviare din apropiere de Ebbsfleet International, ceea ce înseamnă că ambele tuneluri sunt închise", a scris compania feroviară. "Niciun tren nu poate circula" între St Pancras International, gara de plecare şi de sosire a trenurilor Eurostar din Londra, şi Ebbsfleet International, a adăugat aceasta.

Ploi abundente sunt aşteptate în continuare sâmbătă în această parte a Angliei.

În gara St Pancras din Londra, câteva mii de pasageri aşteptau liniştiţi sâmbătă. Unii stăteau pe valizele lor sau pe podea, aşteptând informaţii.

Mai multe "opţiuni" sunt la dispoziţia lor, potrivit companiei feroviare. Aceştia pot fie "să îşi schimbe gratuit biletul pentru a călători la o altă dată sau la o altă oră, în aceeaşi clasă de călătorie", fie "să îşi anuleze rezervarea şi să solicite un voucher electronic", care poate fi utilizat timp de un an, fie "să îşi anuleze rezervarea şi să solicite o rambursare".

La 21 decembrie, în plin sezon de sărbători, pasagerii Eurostar s-au mai confruntat deja cu numeroase anulări de trenuri din cauza unei greve surpriză care a paralizat tunelul de sub Canalul Mânecii. Treizeci de trenuri au fost anulate în acea zi, lăsând mii de pasageri fără o soluţie. Unii au apelat în ultima clipă la autobuz sau avion, în speranţa de a ajunge la timp la cei dragi pentru Crăciun. Traficul Eurostar a fost în cele din urmă reluat la 22 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.