Cincizeci de persoane au fost ucise, iar alte 53 de persoane rănite au fost spitalizate duminică, după atacul armat în masă comis în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay din oraşul Orlando, în Florida (sud), anunţă primarul oraşului, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este sânge peste tot", a declarat duminică, la câteva ore după masacru, într-o conferinţă de presă, primarul Buddy Dyer.

Atacatorul a folosit o puşcă de asalt cu care a împuşcat toate victimele, a precizat el.

Reprezentantul Alan Grayson, care a citat oficiali din cadrul agenţiilor de aplicare a legii, l-a identificat pe atacator ca fiind Omar Mateen din Port St. Lucie, în Florida.

Omar Mateen a fost identificat ca autor al masacrului de la Orlando şi de către un oficial federal la curent cu ancheta.

Agentul special Danny Banks din cadrul Departamentului pentru aplicarea legii din Florida a anunţat că atacul armat în masă este anchetat ca act terorist.

Autorităţile verificau dacă este vorba despre un act terorist intern sau internaţional şi dacă atacatorul era un "lup singuratic", a declarat Banks.

Guvernatorul Floridei se îndrepta către Orlando.

Rick Scott a declarat duminică, citat într-un comunicat, că se gândeşte şi se roagă pentru victimele atacului şi familiile lor.

El urma să întâlnească  oficiali din cadrul agenţiilor de aplicare a legii şi oficiali locali din Orlando, se arată în comunicat.

El le-a mulţumit primelor echipe de intervenţie.

Preşedintele Barack Obama a fost informat de către consilierul său pentru securitate internă şi în lupta împotriva terorismului despre atacul armat de la clubul de noapte gay.

Casa Albă a anunţat duminică, la câteva ore după atac, că Obama a cerut să fie ţinut la curent, în contextul în care poliţia federală (FBI) şi alţi oficiali federali cooperează cu poliţia în acest caz.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat, citat într-un comunicat, că preşedintele a dispus ca oficiali federali să furnizeze "orice asistenţă necesară în continuarea anchtei şi susţinerea comunităţii".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.