Poliţia britanică a arestat vineri cinci suspecţi la Birmingham şi pe aeroportul Gatwick, care ar fi pregătit acte teroriste, relatează The Guardian, care precizează că la anchetă au colaborat autorităţile belgiene şi franceze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspecţii sunt patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 59 de ani, şi o femeie de 29 de ani. Patru dintre ei au fost arestaţi joi noapte, pe aeroportul la Birmingham, iar un al cincilea a fost reţinut vineri dimineaţă, pe aeroportul Gatwick.

“Această acţiune face parte dintr-o anchetă amplă a unităţii antiterorism West Midlands, în cadrul unei reţele antiterorism mai mare, (ce include – n.r.) MI5 şi partenerii internaţionali, inclusiv autorităţile belgiene şi franceze, vizând orice ameninţare asociată Marii Britanii, după atacurile din Europa”, a declarat comandantul diviziei antiterorism din West Midlands, Marcus Beale.

Arestările au fost pregătite în avans, iar populaţia nu a fost niciodată în pericol, au dat asigurări autorităţile, care au precizat că nu există informaţii care să sugereze că era planificat un atac în Marea Britanice.

Toţi cinci sunt interogaţi în cursul zilei de vineri.

De asemenea, poliţia percheziţionează mai multe proprietăţi din Birmingham în cadrul anchetei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.