Un dublu atentat sinucigaş s-a soldat cu rănirea a cinci agenţi de poliţie, în faţa Ambasadei Statelor Unite la Tunis şi a unui civil, a anunţat Ministerul tunisian de Interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a avut loc în apropierea reprezentanţei diplomatice, situată în cartierul Berges du Lac, la aproximativ 15 kilometri de centrul oraşului.

”Operaţiunea a antrenat moartea a doi atacatori, a rănit cinci poliţişti şi a rănit uşor un civil”, a anunţat într-un comunicat Ministerul de Interne.

Circumstanţele sunt în continuare învăluite în confuzie.

Potrivit unui reprezentant al poliţiei, contactat de AFP, un atacator a murit încercând să forţeze intrarea în sediul Ambasadei Statelor Unite, o instalaţie sensibilă, protejată de baraje. 

Unul dintre kamikaze circula pe motocicletă, a declarat alt poliţist, martor la faţa locului.

Poliţia ştiinţifică a fost trimisă imediat la faţa locului, survolat de elicoptere.

Ambasada americană a anunţat pe Twitter că a luat măsuri în urma unei explozii şi a invitat la evitarea zonei.

”Ce sarcină grea să continui să munceşti după ce îţi vezi colegii răniţi”, a reacţionat un poliţist la faţa locului.

Ultimul atentat a avut loc în Tunisia la sfârşitul lui iunie 2019, când un dublu atentat sinucigaş a vizat poliţişti în centrul Tunisului şi la o cazarmă.

Revendicate de către organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI), în ele a fost ucis un poliţist, iar atentatele au trezit spectrul violenţei într-o ţară traumatizată de o serie de atacuri în perioada 2015-2016.

Tunisia se află în stare de urgenţă din noiembrie 2015, când a fost comis un atac sinucigaş vizând garda prezidenţială la Tunis, în care au fost ucişi 12 agenţi. Acest atentat a fost revendicat, de asemenea, de SI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.