Cinci palestinieni au murit sâmbătă - trei ucişi în tiruri -, iar alţi 30 au fost răniţi, în timpul unei distribuiri de alimente care a s-a transformat într-un haos, în Fâşia Gaza, asediată şi devastată de război şi ameninţată de foamete, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata israeliană a desfăşurat numeroase noi raiduri în Fâşia Gaza, soldate cu cel puţin 82 de morţi în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul Sănătăţii al Hamas.

Semiluna Roşie palestiniană a anunţat cinci morţi, dintre care trei au fost ucişi în tiruri, şi 30 de răniţi sâmbătă în zori, în oraşul Gaza, în urma unei busculade uriaşe, în timpul distriburii unor ajutoare alimentare, la sensul giratoriu Kuwait.

TIRURI ÎN MIJLOOCUL HAOSULUI

Înregistrări video filmate de AFP surprind camioane care înaintează în întuneric, printre incendii de gunoi, în timp ce focuri de armă răsună în acest sens giratoriu, teatrul unor incidente asemănătoare în ultimele săptămâni.

Potrivit unor martori, membri ai Comitetelor Populare de Protecţie - însărcinate să supervizeze distribuirea - au tras în aer, rănind mai multe persoane, în timp ce camioane răsturnau alte persoane.

În acelaşi timp, tancuri israeliene poziţionate la câteva sute de metri trăgeau.

Majoritatea celor 2,4 milioane de locuitori ai enclavei este ameninţată de foamete, alertează de mai multe săptămâni agenţii ONU.

Ajutorul umanitar - strict controlat de israel - intră ”cu pipeta” în enclavă, în care Hamas se află la putere din 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.