Un tren a lovit şi ucis cinci lucrători feroviari care luau parte la lucrări nocturne de mentenanţă, la periferia Torino, în nordul Italiei, scrie presa italiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele italian Sergio Mattarella a efectuat o vizită la faţa locului şi a depus jerbe de flori.

Trenul de pasageri, pe linia Milano-Torino, se deplasa cu o viteză de 160 de kilometri pe oră la momentul la care a lovit o echipă însărcinată să înlocuiască elemente de cale ferată, în apropiere de Brandizzo, potrivit agenţilor italiene de presă Agi şi Ansa.

Luctătorii au fost târâţi câteva sute de metri, potrivit Agi.

Doi dintre colegii lor au reuşit să evite impactul, potrivit aceleiaşi surse.

Primarul din Brandizzo, Paolo Bodoni, declară Agi că un salvator i-a descris o ”scenă îngrozitoare, cu rămăşiţe umane (împrăşiate) pe 300 de metri”.

”Este o tragedie imensă”, a deplâns primarul.

”Nu putem exclude să fi existat o eroare de comunicare”, a declarat el.

O anchetă se află în desfăşurare, a anunţat Paolo Bodoni.

Conductorul trenului, în stare de şoc, nu a fost rănit, potrivit Ansa.

Întreprinderea RFI, însărcinată cu gestonarea reţelei ferate italiene, şi-a exprimat ”tristeţea profundă” şi a transmis ”condoleanţe familiilor angajaţilor decedaţi”, într-un comunicat de presă citat de cele două agenţii de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.