Armata japoneză a găsit, în cursul unor căutări submarine, un fragment al epavei elicopterului de tip UH-60JA, dat ”dispărut” săptămâna trecută cu zece persoane - inclusiv un general - la bord,, dar şi cinci cadavre, anunţă Forţele japoneze de Autoapărare Terestre (FDA), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elicopterul se afla într-o misiune de recunoaştere atunci când a ”dispărut” de pe radare, la 6 aprilie, într-un ”accident aerian”, potrivit FDA.

Doi piloţi, doi mecanici şi şase membri ai echipajului se aflau la bordul elicopterului de tip UH-60JA - inclusiv un general al armatei japoneze.

Fragmentul de epavă pare să fie al aeronavei date disprute, dar nu există informaţii despre identitatea cadavrelor găsite, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al armatei.

”Mai sunt cinci corpuri care nu au fost găsite, aşadar operaţiunea de căutare continuă”, a declarat AFP purtătorul de cuvânt.

Paza de Coastă japoneză a descoperit mai multe fragmente care par să provină de elicopter, o uşă, o pală şi o barcă de salvare galbenă care nu s-a desfăcut şi era împachetată.

Niciun indiciu nu a fost furnizat despre cauza acestui accident.

Japonia a înregistrat în trecut accidente militare, de exemplu prăbuşirea în mare, în ianuarie 2022, în centru, a unui avion de vânătoare de tip F-15, ai cărui doi piloţi au murit.

În 2019, un avion de vânătoare de tip F-35A s-a prăbuşit în mare, în largul coastei de nord-est a arhipelagului nipon, iar căutarea cadavrului pilotului şi epavei, înţesată de secrete militare tehnologice, a fost până la urmă abandonată.

Ministerul japonez al Apărării a anunţat ulterior că pilotul, care a murit în accident, s-ar fi dezorientat în spaţiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.