Trei angajaţi ai companiei miniere braziliene Vale şi doi ingineri care lucrau pentru această societate au fost arestaţi în cadrul anchetei cu privire la ruperea unui dig ce ar putea să fi ucis peste 300 de oameni, au anunţat marţi procurori din Minas Gerais şi din statul Sao Paulo, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vale a anunţat, într-un comunicat postat pe Twitter, că cooperează cu anchetatorii.

Tragedia a provocat furia multor brazilieni şi a ridicat numeroase întrebări cu privire la angajamentul Vale în domeniul siguranţei, în urma unui accident asemănător, în urmă cu peste trei ani.

Două cadre Vale de la mina Corrego do Feijao se află între persoanele arestate.

Funcţia celei de a treia persoane reţinute nu a fost precizată.

Cei doi ingineri, arestaţi în statul Sao Paulo, sunt acuzaţi că au emis un certificat care atestă că digul era în stare bună.

Anchetatori din statul Minas Gerais au emis şapte mandate de percheziţie şi cinci mandate de arestare cu privire la omor, falsificare de documente şi infracţiuni în domeniul mediului.

Ruperea digului s-a soldat, în mod oficial, cu 65 de morţi, au anunţat pompierii luni seara. Alte 279 de persoane sunt în continuare date dispărute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.