Chineza Zhang Yujing, arestată la 30 martie pe o proprietate a preşedintelui american Donald Trump la Mar-a-Lago, în Florida, având asupra programe de tip malware, părea ”să pregătească ceva nefast”, potrivit unui judecător american, care a refuzat să o elibereze pe cauţiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea urmează ”să rămână deţinută din cauza unui mare risc de a pleca cu avionul şi neprezentării” în instanţă, se arată în documente judiciare.

Zhang Yujing a pătruns în complexul de la Mar-a-Lago, unde preşedintele Trump îşi petrecea weekendul, în posesia a patru telefoane mobile, unui computer, unui hard disk şi unui dispozitiv USB care conţinea ”un program de tip malware”.

Profitând de prezenţa unei persoane cu acelaşi nume pe lista perosanelor acreditate la piscină, dar şi de bariera lingvistică, ea a putut să treacă de acest dispozitiv şi a fost condusă apoi cu maşina de golf până la recepţia complexului.

Ea nu s-a apropiat de preşedinte, care juca golf în altă parte a clubului.

Zhang nu este acuzată de spionaj, ci de depoziţie falsă dată poliţiei federale (FBI), după ce a spus mai întâi că voia să folosească piscina, iar apoi că intenţiona să asiste la o reuniune amicală americano-chineză, care nu exista în realitate.

Ea a spus la recepţie această din urmă versiune, iar recepţia a dat alerta.

Ea este inculpată, de asemenea, din cauză că a pătruns cu bună ştiinţă pe o proprietate pe care este interzisă intrarea - aşa cum devine Mar-a-Lago atunci când Donald Trump se află la clubul său.

Zhang Yujing a pledat nevonovată.

În cazul în care este gpsită vinovată, ea riscă până la cinci ani de închisoare şi o amendă în valoare de 250.000 de dolari.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.