China este pregătită să discute cu alte state proceduri privind recunoaşterea mutuală a vaccinărilor contra Covid-19, potrivit unui înalt diplomat, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wang Yi, ministru de Externe, a mai declarat că statul chinez este gata să colaboreze cu IOC (International Olympic Commitee) pentru a oferi vaccinuri sportivilor.

China, care a dezvoltat mai multe vaccinuri împotriva Covid-19, va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă în februarie 2022, iar în Tokyo vor acea loc anul acesta JO de vară.

Demnitarul a mai spus, la conferinţa sa anuală, că Beijingul are planuri să înfiinţeze staţii de vaccinare anti-Covid pentru a imuniza cetăţenii chinezi aflaţi în alte state. Programul va fi disponibil în ţările unde condiţiile permit acest lucru.

La nivel global, de la finalul anului 2019, când a fost descoperit SARS-CoV-2 în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 116 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 2,5 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.