Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a declarat că ţara sa nu va trimite arme şi muniţii pentru a sprijini Rusia în invazia din Ucraina, subliniind că Beijingul "va face totul pentru a descalada criza", relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţiile lui Qin Gang vin după ce preşedintele american Joe Biden l-a avertizat, vineri, pe omologul său chinez Xi Jinping că vor exista "consecinţe" dacă Beijingul va oferi sprijin material Moscovei.

"Ceea ce face China este să trimită alimente, medicamente, saci de dormit şi lapte praf pentru bebeluşi, nu arme şi muniţii vreunei părţi, iar noi suntem împotriva războiului", a precizat el.

Beijingul a negat săptămâna trecută informaţiile conform cărora ar fi deschis să ofere Moscovei armament ca fiind "dezinformare", dar China a fost reticentă să condamne Rusia pentru invazia sa.

Qin Gang a afirmat că sancţiunile şi condamnarea publică a Occidentului nu "ajută" şi că este nevoie de "diplomaţie bună".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.