China îndeamnă toţi actorii la ”calm”, în urma unor informaţiilor despre căderea în Polonia a unor rachete de fabricaţie rusească, moartea a doi polonezi şi plasarea în alertă a armatei poloneze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În situaţia actuală, toate părţile vizate trebuie să rămână calme şi să dea dovadă de reţinere pentru a evita o escaladare”, îndeamnă, într-o conferinţă de presă obişnuită o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

Pe de altă parte, la mai puţin de 24 de ore de la căderea a două rachete pe teritoriul Poloniei, ministrul polonez de Externe Pawel Jablonski a subliniat importanţa apartenenţei Poloniei la NATO.

”Suntem o ţară mult mai sigură decât dacă nu eram în NAGTO”, a subliniat Pawel Jablonski, salutând ”reacţia aliaţilor noştri, susţinerea lor fără echivoc şi voinţa lor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.