China, marea rivală a Statelor Unite, este ”o bombă cu ceas”, din cauza problemelor economice şi îmbătrânirii forţei de muncă cu care se confruntă, consideră preşedintele american Joe Biden, un motiv de îngrijorare, deoarece ”atunci când oamenii răi au probleme, ei fac lucruri rele”, avertizează el, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”China e o bombă cu ceas din mai multe motive”, a atacat preşedintele democrat joi, într-o vizită în Utah (vest).

El subliniază că China este afectată de un şomaj puternic şi că forţa de muncă chineză îmbătrâneşte.

”China este în dificultate” din această cauză, apreciază el.

Acest lucru este un motiv de îngrijorare în opinia sa, pentru că ”atunci când oamenii răi au probleme ei fac lucruri rele”.

La sfârşitul lui iunie, preşedintele american a atacat Beijingul, apreciind că omologul său Xi Jinping face parte din categoria ”dictatorilor”, un comentariu denunţat drept o ”provocare” de către diplomaţia chineză.

Joe Biden a dat însă asigurăi joi că încearcă să întreţină ”o relaţie raţională cu China”.

”Nu vreau să fac rău Chinei, dar observ”, a declarat el.

Statele Unite şi-au relansdat recent dialogul cu China, printr-o succesiune de vizite ale unor oficiali de rang înalt americani la Beijing, după o vizită a secretarului de Stat Antony Blinken.

Această vizită avea scopul să dea pagina unor tensiuni, după doborârea unui balon chinezesc ”spion”, în februarie, de către Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.