China a anunţat sâmbătă construirea unui al doilea spital ”în două săptămâni”, după ce a anunţat vineri construirea unui prim spital ”de urgenţă” în zece zile - cu o capcitate totală de 2.300 de paturi - în oraşul Wuhan, epicentrul noului virus care afectează ţara, în vederea tratării pacienţilor, dezvăluie Cotidianul Poporului, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziarul de stat scrie că noul spital urmează să aibă o capacitate de 1.300 de paturi. Primul este conceput pentru 1.000 de paturi.

Imagini difuzate de televiziuni surprind zeci de utilaje de şantier pregătind terenul pe care urmează să fie ridicat primul stabiliment.

Lucrările urmează să fie fianlizate într-un timp-record, iar spitalul anunţat vineri - cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi - ar urma să-şi deschidă porţile la 3 februarie, potrivit agenţiei oficiale chineze de presă China Nouă.

Spitalul urmează să primească exclusiv bolnavi de pneumonia virală de origine necunoscută care a contaminat din decembrie 1.300 de persoane şi a antrenat 41 de morţi, potrivit unor ultime bilanţuri.

Stabilimentul ”va atenua penuria de resurse medicale”, scrie agenţia oficială de presă.

Oraşul Wuhan, în care se concentrează marea majoritate a cazurilor de contaminare, a fost plasat în carantină de facto joi, iar locuitorii nu mai sunt autorizaţi să iasă din megalopolis.

China a construit deja la Beijing un spital într-un timp-record - de o săptămână - în timpul epidemiei de SARS, în 2003.

Stabilimentul a fost construit din prefabricate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.