Cinci muncitori au murit şi trei au fost răniţi în urma unei explozii provocate de scurgeri de gaz într-o uzină din provincia Shandong, în estul Chinei, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest accident s-a produs vineri seară într-o uzină de perlită - nisip de origine vulcanică folosit în special în agricultură - din oraşul Qingzhou, au transmis, într-un comunicat, autorităţile municipale. 

"Cauza iniţială a acceidentului este o scurgere de gaz natural lichefiat. O anchetă suplimentară cu privire la cauzele specifice este în curs", precizează comunicatul, care adaugă că un responsabil al întreprinderii a fost arestat. 

Acest accident are loc la o săptămână după explozia de la uzina chimică din Yangchengh, în provincia Jiangsu (est), care a provocat moartea a 78 de persoane, una dintre cele mai grave catastrofe industriale din China în ultimii ani. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.