China a acceptat joi ca ONU să ia noi măsuri împotriva regimului nord-coreean după ultimul test nuclear, dar cere şi dialog pentru detensionarea situaţiei, potrivit ministrului chinez de Extene, relatează Reteurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere noile dezvoltări ale situaţiei din peninsula coreeană, China este de acord să fie oferit un răspuns suplimentar de către Consiliul de Securitate al ONU şi să se ia măsurile necesare", a spus ministrul chinez de Externe, Wang Yi, citat de Reuters.

Scopul acţiunilor internaţionale trebuie să fie limitarea programelor nucleare şi balistice ale Coreei de Nord, a mai spus oficialul chinez, care a pledat şi pentru reluarea dialogului şi consultărilor.

Reacţia vine din partea celui mai mare partener comercial al regimului de la Phenian, ale cărui schimburi reprezintă 92% din totalul realizat de Coreea de Nord anul trecut. China oferă şi sune de mii de tone de combustibil şi petrol regimului coreean.

Preşedintele american Donald Trump a solicitat Chinei să-şi intensifice eforturile de a ţine în frâu Pheinianul, după un răspuns ezitant al Beijingului marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.