Un incendiu izbucnit la un magazin din oraşul Xinyu, în provincia Jiangxi, a provocat moartea a 39 de persoane şi rănirea altor nouă, au anunţat miercuri mass-media de stat chineză şi autorităţile locale, adăugând că unele persoane sunt încă blocate, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit în cursul după-amiezii, în subsolul magazinului de pe bulevardul Tiangongnan din districtul Yushui, a precizat serviciul local de intervenţie de urgenţă, potrivit publicaţiei China Daily..

În imaginile video de pe platforma de socializare Weibo se putea vedea fum gros şi negru provenind din magazinele de la nivelul străzii.

Potrivit televiziunii de stat CCTV News, în clădirea în care a izbucnit incendiul se afla un internet cafe situat la subsol şi o instituţie de formare profesională la etaj.

 

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut să se facă toate eforturile pentru a limita accidentele şi a asigura siguranţa oamenilor, potrivit Xinhua News.

China s-a confruntat cu mai multe incendii în ultimul an şi chiar săptămâna trecută, un incendiu într-un internat a ucis 13 elevi în provincia Henan din centrul Chinei. Şapte membri ai personalului au fost reţinuţi de poliţie în urma acelui incident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.