Un incendiu puternic a izbucnit în portul Ventanas din Chile, în apropiere de o rafinărie şi topitorie aparţinând companiei miniere de stat Codelco. Un alt incendiu, în zona oraşului turistic de coastă Viña del Mar, a provocat moartea a două persoane, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un incendiu de pădure izbucnit la sud de Ventanas, în apropiere de oraşul turistic de pe coastă Viña del Mar, este în desfăşurare, iar cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce aproximatvi 200 de case au fost distruse, potrivit unui oficial din Ministerul de Interne. Acest incendiu a afectat deja 110 hectare, a spus oficialul, iar pompierii se luptă să îl limiteze.

Totodată, joi seară, Guvernul a declarat stare de urgenţă în zona Viña del Mar.

În ceea ce priveşte incendiul din portul Ventanas, compania Codelco a anunţat, joi, că operaţiunile nu sunt afectate.

Topitoria Codelco din apropierea portului Ventanas era deja închisă pentru lucrări de mentenanţă, în timp ce rafinăria operează normal, potrivit Codelco, cel mai mare producător de cupru din lume.

În urma incendiului din port nu au fost raportate victime, a anunţat, joi, compania care administrează portul. Aceasta a afirmat că incidentul a avut loc la o bandă transportoare de materiale solide şi s-a extins la facilităţile învecinate.

Presa locală a publicat imagini care arată o coloană masivă de fum negru care iese din port, aflat la circa 145 de kilometri nord-vest de capitala Santiago.

AES Chile, care operează o centrală electrică bazată pe cărbune în apropierea portului, a afirmat că ia toate măsurile pentru a preveni extinderea incendiului la instalaţiile sale.

Aceasta a adăugat că unitatea 2, care se află cel mai aproape de incendiu, a fost deconectată conform protocolului de securitate al companiei, în timp ce celelalte unităţi funcţionează normal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.