Celula teroristă responsabilă pentru atentatele din Spania pregătea “unul sau mai multe atentate” cu bombă la Barcelona, în condiţiile în care 120 de butelii cu butan au fost găsite într-o locuinţă din Alcanar, la 200 de kilometri sud-vest de capitala catalană, a anunţat duminică poliţia, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI El Pais: Structura celulei teroriste care a comis atentatele de la Bacelona şi Cambrils

„Începem să vedem clar că acesta este locul unde se pregăteau explozibilii pentru a comite unul sau mai multe atentate în oraşul Barcelona”, a declarat şeful poliţiei din Catalonia, Josep Lluis Trapero.

Deocamdată, poliţia nu ştie dacă bărbatul care a condus maşina care a intrat în mulţime la Barcelona se află încă în Spania. “Dacă aş şti că este în Spania şi unde, am merge să îl căutăm. Nu ştim unde este”, a subliniat Trapero.

Autorităţile au dat, însă, asigurări că lucrează în continuare plecând de premisa că în celulă au fost 12 suspecţi şi că o singură persoană este în libertate încă.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Albert Oliva, a declarat că bărbatul căutat este Younes Abouyaakoub, în vârstă de 22 de ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.