Cele şase ţări occidentale care fac parte din Consiliul de Securitate al ONU denunţă vineri folosirea acestei instanţe de către Moscova cu scopul difuzării ”dezinformării” şi ”propagandei”, înaintea celei de a zecea reuniuni a acestei instanţe de la invazia rusă a Ucrainei, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această reuniune” - cerută de către Rusia, cu privire la presupuse arme biologice prezente în Ucraina - ”şi aceste minciuni sunt concepute cu unicul scop de a deturna responsabilitatea Rusiei în acest război şi în catastrofa umanitară pe care a cauzat-o”, acuză cei şase într-o ”Declaraţie comună”, citită de către ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Diplomata a citit declaraţia în prezenţa unor reprezentanţi ai Franţei, Norvegiei, Albaniei, Irlandei şi Regatului Unit.

Consiliul de Securitate al ONU a ţinut săptămâna trecută ultima reuniune de acet fel, solicitată de către Rusia.

În această nouă sesiune, Statele Unite au reiterat că ”Ucraina nu are un program de înarmare biologică”.

”Continuăm să credem că este posibil ca Rusia să aibă în vedere să utilizeze agenţi chimic sau biologici împotriva poporului ucrainean”, a acuzat ea.

Competenţa în domeniile chimic şi biologic apaţine Rusiei, reiterează occidentalii, în timp ce Moscova îşi repeta acuzaţiile cu privire la exstenţa, în opinia sa, a unor laboratoare biologice în Ucraina.

Înalta Reprezentantă ONU pentru Afaceri de Dezarmare Izumi Nakamitsu a subliniat, la fel ca săptămâna trecută, că serviciile sale nu cunosc vreun program de înarmare biologică ucrainean şi că nu au mandat să ancheteze cu privire la acest subiect.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.