Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte patru au fost rănite miercuri, într-un atentat cu bombă vizând un autobuz care transporta gardieni la Închsioarea din Bursa, un oraş industrial situat în nord-vestul Turciei, anunţă autorităţile turce, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O bombă plasată la baza unui stâlp electric, la marginea drumului, a explodat la trecerea autobuzului, la bordul căruia se aflau gardieni de la închisoare, şi s-a soldat cu un ”martir”, anunţă la postul privat turc NTV guvernatorul din Bursa Yakup Canbolat.

Acest atentat s-a soldat, de asemenea, cu patru răniţi - unul grav -, anunţă guvernatorul.

”Operaţiuni în vederea arestării celor care se fac vinovaţi sunt în curs”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter ministrul turc de Interne Suleyman Soylu.

Atentatul nu a fost revendicat imediat.

Turcia a fost ţinta unui val de atentate, începând din 2016, revendicate de către gruparea jihaistă Statul Islamic (SI) şi de către Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie calificată drept ”teroristă” de către Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Acest atac intervine în contextul în care Turcia a lansat, luni, o ofensivă aeriană şi terestră împotriva PKK, care dispune de baze şi de tabere de antrenament în ordul Irakului.

Fosta capitală a Imperiului Otoman, înainte de Constantinopol, Bursa, celebră prin mătăsurile sale, este una dintre principalele zone industriale ale Turciei, mai ales în sectoarele auto şi textil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.