Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte opt rănite, luni, într-o serie de atacuri cu rachetă efectuate de Iran împotriva unor grupări iraniene kurde de opoziţie în Kurdistan, în nordul Irakului, anunţă autorităţi locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cinci rachete iraniene au vizat o clădire a Partidului Democratic din Kurdistanul Iranului (PDKI)”, declară AFP primarul din Koysanjaq, Tariq al-Haidari.

În această localitate se afla filiala locală a PDKI - o acţiune armată care se opune aprig puterii de la Teheran, foarte critică cu reprimarea manifestaţiilor care zguduie Iranul.

”Există un mort şi opt răniţi”, precizează Ministerul Sănătăţii din regiunea autonomă Kurdistanul irakian (nord), care se învecinează cu Iranul.

În paralel, ”patru atacuri cu dronă” au vizat baze ale Partidului Comunist Iranian şi ale grupării naţionaliste iraniene kurde Komala, în regiunea Zrgoiz, situată tot în Kurdistanul irakian, declară AFP un lider Komala Atta Seqzi.

”RACHETE ŞI DRONE”

Însă activişti au fost ”avertizaţi cu privire la iminenţa atacurlor” şi au evacuat instalaţiile, precizează Atta Seqzi.

”Nu există nici morţi şi nici răniţi”, dă el asigurări.

O sursă militară iraniană a confirmat, în Iran, atacuri cu ”rachete şi drone” vizând ”sedii ale partidelor teroriste din regiunea de nord a Irakului”.

Kurdistanul irakian găzduieşte mai multe grupări iraniene kurde de opoziţie, care au purtat istoric o insurecţie împotriva Teheranului, însă ultimii ani activităţilor acestora au înregistrat un recul.

Începând din septembrie, Teheranul vizează cu regularitate aceste grupări - pe care le consideră drept ”teroriste” - cu rachete şi drone, antrenând uneori moartea unor civili.

La sfârşitul lui septembrie, cel puţin 14 persoane - inclusiv o femeie însărcinată - au fost ucise în bombardamente, potrivit forţelor antiteroriste din Kurdistanul irakian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.