Statele Unite sunt afectate de o furtună de iarnă violentă care a provocat tornade în sudul ţării, unde autorităţile anunţă trei morţi, rafale violente de vânt şi furtuni de zăpadă au loc în nordul ţării, iar mii de gospodării sunt private de electricitate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploi puternice care antrenează inundaţii şi rafale de vânt care depăşesc 80 de kilometri pe oră şi furtuni au loc pe Coasta de Est, potrivit Agenţiei americane de Meteorologie (National Weather Service, NWS).

”Nu subestimaţi acest lucru”, avertizează într-un interviu acordat unei publicaţii locale guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, care cataloghează această furtună drept ”neobişnuită”.

STARE DE URGENŢĂ ÎN SUD

Deprecierea vremii a determinat o redirecţionare a Air Force 2 - avionul vicepreşedintei Kamala Harris - către Aeroportul Internaţional Dulles, în statul Virginia, care urma să aterizeze la baza Andrews în Maryland.

Tornade s-au dezlănţuit în sud-est, în Florida, unde guvernatorul Ron DeSantis a plasat 49  de comitate în stare de urgenţă.

În imagini filmate de o dronă apar arbori culcaţio la pământ şi clădiri ale căror acoperişuri au fost smulse.

Cel puţin trei persoane au murit din cauza furtunii din sudul ţării, anunţă autorităţile locale.

În North Carolina, o persoană a murit într-un camping de rulote, dintre care mai multe au fost acariate, anunţă un reprezentant al comitatului Catawba.

În Georgia, un bărbat a murit zdrobit de un copac care a căzut pe un vehicul, anunţă poliţia din comitatul Clayton.

În Alabama, o octogenară a murit în rulota sa, asupra căreia s-a abătut o tornadă, anunţă autorităţile din comitatul Houston.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.