Salvatori irakieni acţionau duminică să scoată cel puţin şase pelerini blocaţi sub dărâmăturile unui sanctuar şiit, din care o parte s-a surpat în urma unei alunecăride teren, în priovincia Kerbala, în centru Irakului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei copii au fost salvaţi, iar oxigen, hrană şi apă au fost trimise persoanelor blocate sub dărâmături.

Cei trei copii salvaţi sunt într-o ”stare bună. Ei au fost spitalizaţi”, anunţă serviciile de urgenţă.

Un purtător de cuvânt al Apărării Civile irakiene, Sabah Shaker, declară AFP că ”şase până la opt persoane” erau blocate în continuare sub dărâmăturile sanctuarului imamului Ali, o clădire sacră, relativ modestă, înconjurată de dealuri.

Potrivit lui Nawas Sabah Shaker, o parte a terenului stâncos din jurul sanctuarului s-a desprins, sâmbătă după-amiaza, ”din cauza umidităţii puternice” şi a căzut peste clădire.

Alunecarea de teren a condus surparea a ”aproximativ 30% din suprafaţa totală a clădirii, de 100 de metri pătraţi”, precizează el.

Salvatorii au anunţat, potrivit presei de stat, că au reuşit să trimită oxigen, hrană şi apă persoanelor blocate sun dărâmături.

Sanctuarul imamului Ali se află la aproximativ 25 de kilometri de oraşul sfânt şiit Kerbala şi atrage mii de pelerini şiiţi anual.

Sanctuarul este dedicat imamului Ali, ginerele profetului Mahomed şi o figură fondatoare a islamului şiit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.