Cel puţin şase persoane au murit, iar alte peste 20 au fost rănite luni, într-o explozie de origine necunoscută într-un depozit comercial în capitala Azerbaidjanului, Baku, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O anchetă penală a fost deschisă cu privire la ”încălcarea regulilor de securitate la incendiu”, anunţă într-un comunicat comun procurorul general şi Ministerul Situaţiilor de Urgenţă.

”Bilanţul unui incendiu într-un depozit se ridică la şase morţi”, anunţă Procuratura Generală.

Un pic mai devreme, autorităţile au anunţat că au fost rănite 24 de persoane.

Imagini publicate de presa locală surprind o clădire cu acoperişul sfârtecat şi în parte distrus din care se ridica un fum gros gri.

 

În mijlocul ruinelor, salvatori acţionau, potrivit acestei întegistrări video.

Săptămâna trecută, patru nou-născuţi au murit într-un incendiu la o maternitate din Baku.

O anchetă a fost deschisă şi atunci tot cu privire la ”încălcarea regulilor de securitate”, iar potrivit primelor elemente incendiul a fost cauzat de electricitate.

În aprilie 2022, o explizie s-a soldat cu un mort şi 37 de răniţi într-un club de noapte din capitala azeră.

Ea a fost cauzată de o scurgere dintr-o butelie de gaze lichefiate depozitată în club.

Incendii de amploare sunt frecvente în fosta URSS, din cauza nerespectării normelor de securitate şi unor echipamente îmbătrânite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.