Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar cel puţin alte şase au fost rănite într-o explozie la o uzină chimică în Cehia, au anunţat joi autorităţile, relatează The Associated Press şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr neprecizat de persoane au fost de asemenea rănite în explozie, joi, a precizat o purtătoare de cuvânt a pompierilor la nivel regional, Vladimira Kerekova.

”Am primit informaţii despre şase morţi şi alte persoane grav rănite”, a declarat Vladimira Kerekova, o purtătoare de cuvânt a pompierilor la nivelul regiunii Boemia, citată de CTK, scrie AFP.

Spitalul Praga-Vinohrady a declanşat un plan de urgenţă şi se pregăteşte să primească un ”număr important” de pacienţi.

Uzina - care aparţine grupului polonez Synthos - se află în localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.

Explozia a avut loc, potrivit lui Kerekova, în această uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistirenă. Şi în 2015 o explozie a avut loc în această uzină, deflagraţia soldându-se cu doi răniţi. Uzina face parte din complexul Rafinăriei de la Kralupy-nad-Vltavou.

”Explozia a avut loc într-una dintre întreprinderile situate în acest complex. Am lansat imediat o anchetă, pentru a stabili toate circumstanţele şi cauzele”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Marketa Johnova.

Poliţia a fost alertată cu privire la explozie către ora locală 10.00 (11.00, ora României), a precizat ea.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă, Petra Effenbergerova, accidentul s-a soldat, în afară de cei şase morţi, cu cel puţin şase răniţi.

Primarul localităţii, Petr Holecek, a declarat pentru televiziunea naţională cehă că un rezervor care conţinea o substanţă nespecificată a explodat. Holecek a spus de la locul exploziei că el nu crede că există vreun pericol la adresa localităţii.

Un alt purtător de cuvânt al pompierilor, Petr Svoboda, a declarat că nu există pericolul altor explozii în instalaţie.

Cel puţin două dintre persoanele rănite au fost transportate la spital, a precizat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.