Cel puţin patru persoane au murit în incendiile care au devastat California în ultima perioadă, relatează presa americană, care precizează că pentru stingerea incendiilor au fost mobilizaţi peste 10.000 de pompieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei oameni au murit în Napa County şi unul în Solano County.

Potrivit CNN, mii de oameni au fugit din calea flăcărilor şi au ajuns, unii noaptea, în adăposturi, iar acum se gândesc şi la riscul infectării cu coronavirus.

“Luptăm nu numai cu Covid, ci şi cu căldura foarte mare şi acum cu incendiile”, a afirmatr Cheryl Jarvis, care a ajuns la un centru din Vacaville, dar a refuzat să intre şi a dormit lângă maşina sa, de teama infectării cu coronavirus.

În tot statul California, s-au înregistrat în ultima perioadă peste 360 de incendii, multe provocate de fulgere. Unele incendii de vegetaţie s-au unit şi s-au propagat, în parte din cauza temperaturii ridicate, terenului inaccesibil şi resurselor limitate.

22 de incendii foarte mari au devastat sute de mii de hectare şi au distrus 660 de structuri, potrivit unui reprezentant al pompierilor.

Bilanţul de până acum este mai mare decât cel de anul trecut. În 2019, în incendiile de vegetaţie din California au murit trei persoane şi au fost devastate aproximativ 100.000 de hectare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.