Cel puţin patru persoane au murit, iar alte patru au fost rănite în urma unei explozii cauzată de o acumulare de gaze de mină într-o mină de cărbune, în centrul Kazahstanului, anunţă joi Ministerul kazah al Situaţiilor de Urgenţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Mina Lenin aparţinând ArcelorMittal din Şahtinsk, o degajare bruscă de gaze, în timpul jorării unui puţ de drenaj a antrenat moartea a patru muncitori”, declară AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, Ruslan Imankulov.

Alte ”patru persoane au fost spitalizate, o persoană era căutată în continuare, iar (alte) 106 (persoane) au fost evacuate”, anunţă el.

Guvernatorul regiunii Karaganda, un centru industrial bogat în materii prime, a sosit la locul accidentului, a declarat AFP un purtător de cuvânt al acestuia.

Poliţia a deschis o anchetă, a anunţat el.

Kazahstanul, o fostă republică societică şi prima economie din Asia centrală, este bogat în zăcăminte de petrol, gaze naturale şi uraniu, mangan, fier şi cărbune.

Accidentele de mină sunt destul de frecvente în ţări din fosta Uniune Sovietică, atât din cauza vechimii  instalaţiiilor, cât şi laxismului în domeniul securităţii.

Kazakhstan: un accident minier fait quatre morts et quatre blessés
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.