Patru corpuri au fost găsite joi de salvatori care ajutau victime ale unor inundaţii în arondismentul Verviers, în estul Belgiei, anunţă procurorul oraşului, care confirmă astfel informaţii de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului RTBF, cei patru morţi cresc la şase bilanţul morţilor acestor inundaţii, cauzate de ploi diluviene care afectează de câteva zile mai ales Wallonia, în sudul francofon al Belgiei.

Oraşele Theux, Pepinster şi Spa, situate toate în apropiere de Verviers, sunt printre cele mai afectate.

Belgia este afectată de mai multe zile de ploi putrnice, care au cauzat revărsări ale mai multor râuri în regiunea francofonă Wallonia, care au provocat inundaţii joi.

Provinciile Liège şi Namur au fost extrem de afectate, iar staţiunea balneară Spa a fost complt inundată.

Reţeaua feroviară belgiană Infrabel a anunţat că suspendă joi traficul feroviar în jumătatea de sud a ţării, din cauza riscului pe care-l reprezintă călătoriile cu tremul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.