Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte zece au fost date dispărute într-o alunecare de teren, în estul Insulei indoneziene Java, au anunţat luni salvatori, într-o regiune în care sute de locuitori au fugit din calea unor inundaţii cauzate de ploi torenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două persoane au fost găsite în viaţă într-un torent de noroi, din care au fost recuperate zece corpuri, însă zece persoane erau date dispărute în continuare, a anunţat agenţia indoneziană de salvare.

”Nu putem aduce echipament greu la locul alunecării de teren, pentru moment, însă încercăm să înaintăm”, declară serviciul din Java Est într-un mesajtransmis AFP.

Alunecarea de teren a avut loc într-o zonă rurală din districtul Nganjuk, unde a avariat grav opt case, a anunţat sursa citată.

Un oraş din aceeaşi regiune, Pasuruan, a fost inundat de răvărsarea unui râu, iar aproximativ 350 de persane au fost nevoite să se refugieze din calea apei, anunţă salvatorii.

Alunecările de tere şi revărsări bruşte de ape sunt frecvente în arhipelagul indonezian, mai ales în sezonul ploios.

Însă activişti de mediu avertizează că despădurirea favorizează aceste catastrofe.

În ianuarie, cel puţin 21 de indonezieni au murit în urma unor inundaţii în provincia Kalimantan, pe Insula Borneo, care au obligat 60.000 de oameni să-şi părăsească locuinţele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.