Cel puţin nouă persoane au murit în urma prăbuşirii unui elicopter militar în centrul Afganistanului, a anunţat joi Ministerul afgan al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elicopterul s-a prăbuşit miercuri seara, într-un district din provincia Wardak, unde forţe guvernamentale afgane luptă împotriva unor miliţii locale.

”Patru membri ai echipajului şi cinci membri ai forţelor de securitate” au murit, a anunţat într-un comunicat ministerul.

O anchetă cu privire la cauzele acestui ”accident” a fost deschisă, precizează ministerul.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Wardak, Mohibullah Sharifi, a confirmat prăbuşirea elicopterului fără să facă precizări cu privire la circumstanţe.

Violenţele s-au intensificat în ultimele luni în Afganistan, în pofida deschiderii în septembrie, la Doha, a unornegocieri de pace între Guvernul de la Kabul şi talibani.

Campanii miltare fac ravagii, iar la Kabul au loc explozii aproape zilnic.

Patru persoane au fost ucise joi, iar alte nouă rănite, în explozia unui autobuz în estul caputalei afgane, a anunţat poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.