Două atacuri ruseşti cu rachete asupra centrului oraşului Krivoi Rog din sudul Ucrainei au ucis, luni, cel puţin două persoane, iar altele sunt prinse sub dărâmături, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Volodimir Zelenski, care a copilărit în acest oraş siderurgic care înainte de război avea peste 600.000 de locuitori, a împărtăşit pe reţelele sociale imagini care arată o gaură imensă în partea laterală a unui bloc cu nouă etaje, în timp ce o altă clădire de patru etaje este aproape pusă la părmânt. Preşedintele a precizat că atacurile au lovit o clădire universitară şi un bloc de locuinţe.

Ministerul de Interne a precizat, la rândul său, că o rachetă a lovit o clădire rezidenţială de nouă etaje şi o alta a lovit o clădire de patru etaje care făcea parte dintr-o instituţie de învăţământ.

"Doi oameni au murit şi cinci-şapte persoane se află sub dărâmături", a declarat ministrul de interne Ihor Klimenko la televiziune.

Biroul procurorului general a declarat că 25 de persoane au fost rănite, inclusiv patru copii.

"Această teroare nu ne va speria şi nu ne va frânge. Suntem pe treren şi ne salvăm oamenii", a declarat Zelenski. "Serviciile de urgenţă sting focul şi caută printre rămăşiţe", a precizat el.

Într-un atac separat cu rachete ruseşti asupra oraşului herson, situat în sudul ţării, o persoană a fost ucisă luni dimineaţă şi alte două au fost rănite, a declarat guvernatorul regional Oleksandr Prokudin pe Telegram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.