Cel puţin două persoane au fost ucise miercuri, la Damasc, într-un atac atribuit Israelului, potrivit televiziunii de stat siriene şi Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel puţin două persoane au fost ucise într-un atac aerian împotriva unui apartament, în cartierul Kafr Susa de la Damasc”, anunţă SOHR, un ONG cu sediul în RegatulUnit care dispune de o vastă reţea de surse în Siria devastată de război.

Acest bilanţ a fost confirmat mai târziu de televiziunea de stat.

Kafr Susa este un cartier înstărit în capitala siriană, în care se află clădiri oficiale, cartiere generale militare şi ale securităţii şi un centru culturlar iranian, situat în apropiere de imobilul vizat, precizează SOHR.

Agenţia oficială siriană de presă Sana a difuzat imagini care surprind pagube în urma atacului, un imobil în parte calcinat cu ferestre sparte şi flăcări care ies din apartamente.

Potrivit unui fotograf AFP, atacul a vizat un bloc de nouă etaje, vizând etajul patru, şi a avariat maşini din faţa blocului.

Forţe de securitate au instituit un cordon de securitate în jurul imobilului, iar pompieri încercau să stingă incendiul, potrivit aceleiaşi surse.

Armata israeliană a desfăşurat sute de atacuri aeriene în Siria începând de la izbucnirea în 2011 a unui război civil în această ţară vecină.

Aceste atacuri s-au multiplicat de la începutul Războiului din Fâşia Gaza, în octombrie, şi ţintesc forţe care susţin Iranul, aliatul Guvernului sirian al lui Bashar al-Assad.

Autorităţile israeliene vorbesc arar despre aceste atacuri pe care le comit pe teritoriul altui stat, însă au ameninţat în numeroase rânduri că nu vor permite Iranului, inamicul lor jurat, să-şi extindă prezenţa în Siria.

Atacuri israeliene au vizat sâmbătă împrejurimile Damascului şi au ucis cel puţin trei persoane, potrivit SOHR.

Directorul acestui ONG anunţa că multe alte persoane au fost rănite în acest atacuri care vizau un cartier de ”vile ale unor militari şi oficiali de rang înalt”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.