Cel puţin cinci persoane din anturajul vicepreşedintelui SUA Mike Pence au fost testate pozitiv cu coronavirus în ultimele zile, inclusiv şeful de cabinet Marc Short, consilierul Marty Obst şi Zach Bauer, un membru important al stafului oficialului american, informează surse citate de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există îngrijorări că zilele următoare vor fi testaţi pozitiv şi alţi apropiaţi ai lui Pence. “Sunt speriaţi", a afirmat o sursă citată de CNN, referindu-se la angajaţii din cabinetul vicepreşedintelui.

Vicepreşedintele Mike Pence şi soţia sa, Karen Pence, au fost testaţi negativ cu coronavirus duminică. În ciuda faptului că a intrat în contact cu mai multe persoane care recent au fost găsite infectate, Pence refuză să intre în carantină, ceea ce contravine recomandărilor autorităţilor medicale.

Cabinetul lui Pence a anunţat, sâmbătă seară, că Marc Short a fost testat pozitiv cu Covid-19. Marty Obst, consilier politic al lui Pence, dar nu angajat al statului, şi cel puţin trei angajaţi din cabinetul vicepreşedintelui au fost de asemenea testaţi pozitiv, conform surselor CNN.

Bauer este persoana din staf care trebuie să îl însoţească pe Pence peste tot pe parcursul zilei.

Într-un interviu la CNN, Mark Meadows, şeful cabinetului de la Casa Albă, a refuzat să dea detalii cu privire la cazurile de coronavirus din anturajul lui Pence, el precizând că vicepreşedintele va purta mască şi va respecta distanţarea socială când îşi va relua activităţile de campanie electorală. Meadows a menţionat că Pence intenţionează să îşi continue deplasările pentru evenimente de campanie electorală în fiecare zi, până la alegeri.

După o deplasare în Carolina de Nord duminică seară, Pence se va afla luni în Minnesota, iar marţi va fi prezent în Carolina de Nord şi în Carolina de Sud.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.