Cel puţin 84 de migranţi au fost daţi dispăruţi după ce barca gonflabilă în care se aflau s-a scufundat în largul coastelor libiene, au declarat supravieţuitori ai naufragiului citaţi sâmbătă de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci şi şase de persoane au fost salvate după ce barca s-a scufundat vineri. Ele au fost interogate în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

“Potrivit mărturiilor obţinute de OIM la Lampedusa (Italia – n.r.), 84 de persoane sunte date dispărute”, a anunţat un purtător de cuvânt al organizaţiei, Flavio Di Giacomo, pe Twitter.

Naufragiul vine după ce, la mijlocul lunii aprilie, circa 500 de migranţi au murit când o barcă de mari dimensiuni s-a scufundat în Marea Mediterană, între Libia şi Italia.

Numărul migranţilor care încearcă să ajungă din Libia în Italia a crescut în ultima perioadă, iar circa 6.000 de oameni şi-au riscat viaţa în călătoria periculoasă în numai trei zile din aprilie, a anunţat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Circa 200.000 de oameni au încercat să ajungă în Europa pe mare anul acesta, iar peste 1.300 dintre ei s-au înecat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.