Un atac aerian israelian asupra unei tabere de refugiaţi din centrul Fâşiei Gaza a ucis cel puţin 70 de persoane, au declarat oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii, avertizând că bilanţul ar putea creşte. Atacurile care au început cu câteva ore înainte de miezul nopţii au continuat şi în ziua de Crăciun, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre victimele din tabăra Maghazi, situată la est de Deir al-Balah, se numără cel puţin 12 femei şi şapte copii, potrivit primelor cifre ale spitalelor, publicate duminică seara târziu.

"Am fost cu toţii vizaţi", a declarat Ahmad Turokmani, care a pierdut mai mulţi membri ai familiei, inclusiv pe fiica şi nepotul său. "Oricum, nu există niciun loc sigur în Gaza", a declarat el pentru Associated Press.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului palestinian al Sănătăţii, Ashraf al-Qidra, a declarat că bilanţul morţilor probabil va creşte. "Ceea ce se întâmplă în tabăra Maghazi este un masacru care se comite într-o zonă rezidenţială aglomerată", a declarat el pentru Reuters.

Armata israeliană a declarat că analizează incidentul.

"În ciuda provocărilor pe care le reprezintă teroriştii Hamas care operează în zonele civile din Gaza, IDF se angajează să respecte dreptul internaţional, inclusiv să ia măsuri fezabile pentru a minimiza daunele provocate civililor", a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului.

Hamas a emis un comunicat în care a calificat atacul aerian drept "un masacru oribil" şi a spus că este "o nouă crimă de război".

Tabăra a mai suferit atacuri anterioare, inclusiv unul în noiembrie, când Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că peste 30 de persoane au fost ucise.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.