Aproximativ 40 de persoane au murit, iar alte 150 au fost date dispărute, în urma unor ”revărsări-fulger”, în provincia Nuristan, în nord-estul Afganistanului, anunţă joi oficiali locali, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aproximativ 40 de persoane au murit noaptea trecută în revărsări-fulger” în districtul Kamdesh, la aproximativ 200 de kilometri nord-est de Kabul, unde era în curs o opraţiune de salvare, a anunţat şeful Consiliului provincial, Saeedullah Nuristani.

Aproximativ 150 de persoane erau date dispărute, iar aproape 80 de case au fost distruse.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nuristan, Saeed Momand, a anunţat că peste 60 de persoane au murit în aceste revărsări, cauzate de ploi torenţiale.

Accesul în zona afectată este deosebit de dificil.

Acest tip de catastrofă este frecvent în Afganistan, mai ales în regiuni rurale sărace, unde casele sunt adesea fragile şi sunt construite în zone cu risc.

Astfel de evenimente se soldează cu zeci de victime anual în întreaga ţară.

O revărsare a ucis peste 100 de oameni în august 2020, în oraşul Charikar, capitala provinciei Parwan, situată la aproximativ 60 de kilometri nord de Kabul.

Operaţiuni de salvare şi de trimitere de ajutor, în urma unor catastrofe naturale, mai ales în zone izolate, sunt afectate adesea de o lipsă de echipament şi de infrastructură în această săracă, devastată de 40 de ani de războaie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.