Ploi violente au cauzat inundarea unui atelier clandestin de textile instalat în subsolul unei case private din Tanger, în Maroc, soldată cu 24 de morţi, potrivit unui prim bilanţ publicat de agenţia oficială MAP, care citează autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvatori desfăşuraţi pe teren au recuperat 24 de corpuri, au salvat şase persoane, care au fost conduse la spital, şi continuau căutările, potrivit aceleiaşi surse.

ELECTROCURATE?

Unele publicaţii locale scriu despre o electrocutare, însă această informaţie nu a fost confirmată de autorităţi.

Marocul a înregistrat în ultimele săptămâni ploi violente, după o îndelungată perioadă de secetă.

La începutul lui ianuarie, intemperii au antrenat surparea unor case vechi la Casablanca, capitala economică a ţrii, soldate cu patru morţi şi mai mulţi răniţi, potrivit presei locale.

Inundaţiile - legate adesea la ţară de revărsări subite ale unor râuri, iar la oraş de un deficit al sistemului de evacuare a apelor - fac cu regularitate victime în Maroc.

Ele reprezintă ”primul risc ca persoane ucise la nivel naţional”, potrvit unui raport consacrat riscurilor climatice, publicat în 2016 de către Institutul Regal de Studii Strategice (IRES).

În septembrie 2019, revărsarea unui ued a luat 24 de pasageri cu un autobuz, în regiunea Errachidia (sud-est). Cu doar câteva zile mai devreme, creşterea bruscă a nivelului apei pe un teren de fotbal s-a soldat cu şapte morţi în regiunea Tizert (sud-vest).

În 2014, inundaţii provocate de ploi torenţiale s-au soldat cu 50 de morţi şi pagube considerabile în sudul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.