Cel puţin 23 de persoane au murit într-o tornadă şi în furtuni în statul american Mississippi (sud), vineri seara, anunţă guvernatorul acestui stat, Tate Reeves, fenomene care au lăsat în urmă o dâră de pagube pe o distanţă de peste 160 de kilometri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Ştim că multe (persoane) sunt rănite, Echipe de căutare şi salvare sunt active”, a anunţat într-o postare pe Twitter guvernatorul Tate Reeves.

”Am pus în acţiune sistemul medical de susţinere, crescând numărul de ambulanţe şi alte dispozitive de urgenţă pentru (a ajuta) persoanele afectate”, a anunţat el.

Serviciile de Urgenţă ale statului Mississippi (MSEMA) au anunţat tot pe Twitter că, ”din nefericire, aşteptăm ca aceste cifre să se schimbe” în creştere.

”Statul a desfăşurat mijloace de salvare în comitatele Sharkey şi Humphreys”, la aproximativ 110 kilometri nord de Jackson, capitala statului, anunţă la postul de telviziune Malary White de la MSEMA.

Aceste morţi au fost semnalate în comitatele Sharkey, Carroll, Monroe şi Humphreys, potrivit ABC News.

Furtuni s-au abătut asupra statului Mississippi vineri seara, iar o tornadă a fost semnalată către ora locală 20.50 (duminică, 4.50, ora României), în regiunea Silver City şi Rolling Fork,a anunţat Serviciul Meteorologic Naţional american (NWS).

Imagini de televiziune surprind case complet distruse şi moloz pe drumuri, iar MSEMA încerca să ajungă la persoanele care au nevoie de ajutor.

Rolling Fork a fost ”practic devastat”, declară ABC News preşedintele United Cajun Navy, Todd Terrell.

”Oraşul meu nu m ai există”, a declarat la CNN primarul Rolling Fork, o localitate cu aproximativ 2.000 de locuitori, situată în partea central-vestică a Mississippi, extrem de afectată de tormadă.

Potrivit pstului ABC News, cel puţin 13 persoane au murit în comitatul Sharkey, trei în comitatul vecin Carroll şi două în comitatul Monroe.

Un poliţist rutier din Silver City, în comitatul Humphreys, a semnalat ABC News moartea unei persoane.

”În privinţa amplorii pagubelor, nu vom dispune de ea înainte de sfârşitul zilei”, a anunţat Malary White.

”Prioritatea noastră în acest stadiu, mai ales a serviciilor de urgenţă, este (asigurarea) siguranţei vieţilor şi localizarea oamenilor, pentru a ne asigura că sunt în siguranţă”, a declarat ea la postul local WJTV, afiliat CBS News.

Alerte de tornadă au fost emise vineri, în mai multe comitate, în acest stat, însă sâmbătă, la ora locală 2.48 (9.48, ora României), filiala NWS din Jackson a anunţat că ”supravegherea tornadelor a fost ridicată în întreaga zonă vizată”.

”Noi averse şi alte furtuni sunt aşteptate în zona noastră”, a anunţat filiala NWS pe Twitter, precizând că acestea ”nu ar urma să fie puternice, potrivit previziunilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.