Un incendiu important a izbucnit luni într-una dintre cele mai mari rafinării din Indonezia, a cărei instalaţie a fost devastată de flăcări, potrivit Agenţiei indoneziană de gestionarea catastrofelor, care anunţă că cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar trei au fost date dispărute, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii încercau să controleze incendiul la câteva ore după izbucnirea sinistrului, luni, la rafinăria din Balongan, în vestul Insulei Java, la aproximativ 200 de kilometri de Jakarta.

Imagini surprind un complex petrolier pradă flăcărilor şi o coloană de fum negru uriaşă.

”Cinci persoane au fost rănite grav, alte 15 prezintă răni uşoare, iar trei persoane erau căutate în continuare”, a anunţat Agenţia de gestionarea catastrofelor.

Aproximativ 1.000 de locuitori au fost evacuaţi, iar agenţia locală de gestionarea catastrofelor a anunţat un mort, în urma unei crize cardiace, în urma unei explozii.

”Am oprit operaţiunile, pentrua evita răspândirea flăcărilor (...) şi depunem toate eforturile pentru a controla incendiul”, a anunţat directorul general al companiei petroliere publice Pertamina, deţinătoarea instalaţiei, Nicke Widyawati.

Cauza incendiului era necunoscută în acest stadiu, însă compania a precizat că incendiul a izbucnit în timpul unei furtuni cu fulgere.

Pertamina nu se aşteaptă, însă, la perturbări în furnizarea de hidrocarburi în acest arhipelag din Asia de Sud-Est, din cauza unui volum important al stocurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.