Deţinuţii s-au răsculat luni într-o închisoare din nord-vestul Siriei, în urma unui cutremur mortal, cel puţin 20 de deţinuţi au evadat din închisoarea în care se află în majoritate membri ai grupării Stat Islamic, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul unităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Închisoarea poliţiei militare din oraşul Rajo, în apropiere de graniţa cu Turcia, deţine aproximativ 2.000 de deţinuţi, dintre care aproximativ 1.300 sunt suspectaţi a fi luptători ai SI, a precizat sursa. În închisoare sunt deţinuţi şi luptători ai forţelor conduse de kurzi.

"După ce a avut loc cutremurul, Rajo a fost afectat, iar deţinuţii au început să se răzvrătească şi au preluat controlul asupra unor părţi ale închisorii", a declarat oficialul de la închisoarea Rajo, care este controlată de facţiuni pro-turce.

"Aproximativ 20 de deţinuţi au fugit... despre care se crede că sunt militanţi ai SI." Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 - care a fost urmat de zeci de replici în regiune - a provocat pagube la închisoare, pereţii şi uşile crăpând, a adăugat sursa.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că nu a putut verifica dacă prizonierii au evadat, dar a confirmat că a existat o revoltă.

Cel puţin 1.444 de persoane au murit luni în Siria în urma cutremurului devastator care a avut epicentrul în sud-vestul Turciei, au declarat guvernul şi salvatorii.

În zonele din nord-vestul ţării aflate sub controlul rebelilor, cel puţin 733 de persoane au fost ucise şi peste 2.100 au fost rănite, potrivit grupului de salvare Căştile Albe. Incidentul din Rajo vine după un atac al SI din decembrie asupra unui complex de securitate din fosta lor capitală siriană de facto Raqa, care viza eliberarea unor colegi jihadişti dintr-o închisoare din această localitate.

Şase membri ai forţelor de securitate conduse de kurzi care controlează zona au fost ucişi în atacul dejucat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.