Cel puţin 20 de persoane, inclusiv nouă copii, au murit, iar peste 3.000 de locuinţe au fost distruse în inundaţii cauzate de ploi puternice în estul Aghanmistanului, anunţă duminică oficiali, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploi diluviene s-au abătut, în ultimele 24 de ore, asupa unei părţi a provnciei Logar, unde au murit 20 de persoane, inclusiv nouă copii, iar alte 30 au fost rănite, anunţă într-un comunicat biroul guvernatorului.

Aceste inundaţii au distrus zeci de canale de irigare şi aproximativ 5.000 de hectare de terenuri agricole, mai ales livezi, potrivit aceleiaşi surse.

Aproximativ 2.000 de animale au murit în aceste inundaţii.

Forţe de securitate şi ONG-uri evacuau sinistraţi, ale căror locuinţe au fost distruse, către zone mai sigure, se arată în comunicat.

”Cerem comunităţii internaţionale (...) să se alăture de îndată afganilor în acest moment critic şi să nu menajeze niciun efort în ajutarea victimelor”, îndeamnă într-un comunicat un purtător de cuvânt al Guvernului taliban, Bilal Karimi.

Serviciile meteorologice afgane preconizează, în zilele următoare, ploi puternice şi avertizează cu privire la inundaţii în 21 de provincii.

Zeci de afgani mor anual din cauza unor ploi torenţiale, mai ales în zone rurale sărace, în care case construite sumar se pot surpa uşor.

După întoarcerea la putere a talibanilor, în urmă cu un an, programe de ajutor şi de salvare în caz de catastrofe, finanţate de către comunitatea internaţională, au fost reduse în mod considerabil în Afganistan.

Unele dintre ţări se tem că asistenţa pe care o oferă afganilor poate fi deturnată de către talibani şi folosită de către fundamentalişti pentru a-şi consolida puterea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.