Nouăsprezece persoane au murit într-un incendiu la o fabrică de bunuri de consum, în estul Chinei, au anunţat luni autorităţile din comitatul Ninghai pe reţele de socializare, precizând că sinistrul a avut loc duminică în provincia Zhejiang, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Catastrofa, care face obiectul unei anchete, a avut loc într-o întreprindere Ruiqi Shiyongpin.

Opt persoane au fost salvate, dintre care trei erau rănite şi au fost spitalizate, potrivit aceleiaşi surse.

Drama are loc în timp ce regimul comunist pregăteşte propaganda în vederea marcării a 70 de ani de la înfiinţarea Republicii populare.

Autorităţile au îndemnat presa să evite să insiste asupra informaţiilor negative, odată cu apropierea sărbătorii, la 1 octombrie, şi să se concentreze asupra ”energiei pozitive”.

Presa chineză a scris, astfel, foarte puţin despre un accident rutier, între un autocar şi un camion, soldat cu 36 de morţi, sâmbătă, în estul ţării.

Accidentele industriale sunt frecvente în China.

În martie, o explozie într-o uzină chimică din provincia Jiangsu (est), a ucis 78 de persoane. Patru luni mai târziu, o deflagraţie într-i uzină de gaze naturale s-a soldat cu 15 morţi, în centrul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.