Cel puţin 13 migranţi au fost răniţi, dintre care patru - împuşcaţi - se aflau între viaţă şi moarte joi seara, în urma mai multor încăierări între migranţi afgani şi africani care au izbucnit joi în mai multe locuri la Calais, a declarat Parchetul din Boulogne-sur-Mer pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Viaţa a patru răniţi prin împuşcare este în pericol”, a declarat pentu AFP parchetul, precizând că alţi şase migranţi au fost răniţi în urma unor ”lovituri că bare de fier” într-o nouă încăierare joi seara.

Alţi trei migranţi au fost răniţi într-o primă încăierare la începutul după-amiezii.

Un prim bilanţ al acestei încăierări, în care au fost implicaţi aproximativ 100 de migranţi, anunţa patru răniţi.

Ministrul de Interne Gérard Collomb a anunţat că se duce joi seara la Calais.

”În urma gravelor incidente care au avut loc astăzi (joi), mă duc încă din această seară la Calais, în vederea unei informări asupra situaţiei cu prefectul, primarul oraşului şi actori locali”, a anunţat pe Twitter ministrul francez.

El urma să se întâlnească, de asemenea, cu forţe de ordine şi salvatori.

Aceste violenţe au loc în contextul în care o operaţiune împotriva ocupării ilegale a unor locuinţe a fost efectuată de poliţie joi dimineaţa.

Ultima încăierare între migranţi care s-a soldat cu răniţi prin împuşcare a avut loc la 25 noiembrie 2017, când două grupuri de afgani au deschis focul unul asupra celuilalt, într-o posibilă reglare de conturi între călăuze. Cinci dintre ei au fost răniţi atunci.

La 18 ianuarie un migrant a fost de asemenea rănit grav cu o armă albă, într-o încăierare pe o porţiune a autostrăzii A16, la nivelul Offrethun (Pas-de-Calais).

Aproximativ 800 de migranţi trăiesc în prezent la Calais, potrivit ultimelor date furnizate de asociaţii, între 550 şi 600 potrivit prefecturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.